2013 m. lapkričio 12 d., antradienis

Sielos sveikatos diena

Komentarų nėra:
 


Kauno jėzuitų gimnazijoje įprastą pamokų ritmą pakeitė Sielos sveikatos diena, kuri mokykloje rengiama jau dešimtą kartą. Ruoštis šiai dienai gimnazistai pradėjo dar rugsėjį.

Spalio 10-oji – Pasaulinė psichikos sveikatos diena, tad šis renginys jai ir buvo skirtas.

„Prieš dešimt metų, kai pradėjau dirbti gimnazijoje, kilo noras vaikus prijaukinti prie žodžio „psichikos sveikata“. Taip su vaikais sugalvojome Sielos sveikatos dieną“, – šventinės dienos ištakas prisiminė Kauno jėzuitų gimnazijos socialinė pedagogė Rūta Balčiūnaitė.

Prieš pamokas visi ateinantieji į gimnaziją buvo pasitinkami šiltu apkabinimu ir palinkėjimu. Per ilgąsias pertraukas mokinius ir darbuotojus priėmė septyni sielos gydytojai, veikė septynios vaistinės.

Sielos gydytojai, kuriuos įkūnijo mokytojai, socialiniai pedagogai, psichologai, bendravo su vaikais, klausinėjo, kaip jie jaučiasi. Jie ne tik dalijo patarimus, bet ir išrašydavo receptą, su kuriuo vaikai keliavo į vaistines.

Mokiniai įvardino, kad džiaugsmą jiems teikia šokoladas, šypsenos, draugai, muzika, laisvalaikis, kelionės, pogulis. Taip gimė vaistinių pavadinimai.

„Vietoj įprastų piliulių, širdies lašų moksleivių laukė skanesni vaistai – saldumynai. Vaistinėse jie gavo šokoladinių saldainių, sausainių, kitų skanumynų“, – atskleidė R. Balčiūnaitė.

Be kitų pramogų, improvizuotoje kino salėje sukosi filmai. Ant Nuotaikų sienos buvo galima nupiešti ar kitaip pavaizduoti savo nuotaiką.

Vilijos Žukaitytės straipsnis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
© Kauno jėzuitų gimnazija, 2013