2013 m. lapkričio 30 d., šeštadienis

Apsaugok save ir kitus: prevencinė diena

Komentarų nėra:
 

Lapkričio 21 d. gimnazijoje vyko Prevencinė diena. Žodis preveñcija (lot. praeventio) – tai išankstinis kelio užkirtimas, užbėgimas už akių. Būtent šiam tikslui ir buvo paskirta ši diena.

Pamokų metu buvo skaitomos paskaitos apie rūkymo, alkoholio vartojimo, anoreksijos, streso žalą ir daugelį kitų problemų, su kuriomis susiduria šių dienų paaugliai. Su moksleiviais bendravo alumnai, mokinių tėveliai, taip pat įvairių profesijų atstovai iš Centro policijos komisariato, Vytauto Didžiojo Universiteto, ISM, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, NVO „Baltai juoda“, NVO „Kauno jaunimo narkologijos pagalbos centro“, „AC Patria“ – savo žinias, patirtį ir laiką iš viso dovanojo net 36 lektoriai.

Susitikimai prasidėjo nuo 8 valandos ryto ir tęsėsi 3–4 valandas. Nors skirtas laikas ir buvo gana trumpas, visgi mokiniai įgavo labai daug aktualios informacijos, sužinojo įdomių dalykų, apie kuriuos anksčiau nėra girdėję, suprato žodžio „ne“ galimybę kaip įvairių problemų sprendimo būdą. Po susitikimų su lektoriais mokiniai bendravo su savo klase, reflektavo dienos įspūdžius, dalinosi išgirstomis įdomybėmis.

„Ši diena mums buvo viena įsimintiniausių per visus šiuos mokslo metus, nes paskaitos buvo labai įdomios, naudingos, o lektoriai – labai linksmi“, – tvirtino 6 a klasės mokiniai.

Lina Šalčiūtė, Mindaugas Dijokas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
© Kauno jėzuitų gimnazija, 2013