2013 m. lapkričio 22 d., penktadienis

Iš Štutgarto grįžo būsimieji debatų lyderiai

Komentarų nėra:
 

Su kaupu įgyta patirtis, prieš Olandijos čempionus pelnyta pergalė ir kelionė į Štutgartą taksi automobiliu – Lietuvai EurOpen 2013 debatų turnyre atstovavę Lukas Jaliniauskas bei Justas Brazauskas dar ilgai prisimins Vokietijoje patirtus įspūdžius.

EurOpen – vienas prestižiškiausių mokyklų debatų turnyrų pasaulyje, kasmet sutraukiantis talentingiausius jaunuosius debatininkus iš viso pasaulio. Lapkritį Štutgardo mieste vykusiame renginyje dalyvavo 38 komandos, atvykusios net iš tokių tolimų šalių kaip Izraelis, Kanada bei Indija. Lukas pastebi, jog didžiausią skaičių komandų vis dėlto delegavo pati Vokietija.

Lietuvos delegaciją sudarė penki žmonės, iš kurių net du – L. Jaliniauskas ir J. Brazauskas – mokosi Kauno jėzuitų gimnazijoje. Teisę atstovauti mūsų šaliai vaikinai įgijo perėję atrankinį turą Lietuvoje. Debatų konkursui gimnazistus ruošė anglų kalbos mokytojos Alina Gutauskienė bei Giedrė Akramienė. Kartu su debatininkais į Vokietiją vyko Simonas Bartulis, komandos treneris ir vienas konkurso teisėjų.

Nors lietuvių komanda neįveikė stipriausių turnyro dalyvių iš Kanados bei Izraelio, tačiau pelnė pergalę rungdamiesi prieš Rumunijos, Kataro, Olandijos debatininkus (3 laimėti turnyrai iš 8). Bendroje rezultatų suvestinėje lietuviai atsidūrė 25 vietoje. Geriausiu mūsų šalies komandos kalbėtoju pripažintas L. Jaliniauskas džiaugėsi tarptautiniame turnyre įgavęs neįkainojamos patirties, kuri neabejotinai pravers ateityje.

Kelionė į Vokietiją neapsiėjo be kurioziškų situacijų. Vykti iš Frankfurto į Štutgartą buvo suplanuota dviem traukiniais, tačiau vienam iš jų pavėlavus, lietuviai nespėjo į antrąjį. Neturėdami jokios kitos alternatyvos, likusią kelio atkarpą debatininkai įveikė taksi automobiliu. „Tai atsiėjo išties brangiai“, – apmaudžią nesėkmę prisiminė L. Jaliniauskas.

Pagal Luko Jaliniausko pranešimą parengė Paulius Mockevičius

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
© Kauno jėzuitų gimnazija, 2013