2013 m. lapkričio 22 d., penktadienis

Tarptautinis Bakalaureatas: ko tikėjausi ir ką gavau

Komentarų nėra:
 

Viso pasaulio jėzuitų gimnazijų tinklas siekia sukurti akademišką, visapusiškam mokinių tobulėjimui palankią aplinką. Atsižvelgdama į ribotas ateities perspektyvas, kurias gabiems bei motyvuotiems moksleiviams suteikia lietuviškasis brandos atestatas, Kauno jėzuitų gimnazija dar 2009 metais užsibrėžė tikslą praplėsti mokymosi galimybes ir įsilieti į šiuolaikišką tarptautinę ugdymo bendruomenę, pripažintą bei vertinamą lyderiaujančių pasaulio universitetų.

Ilgas kelias buvo nueitas pripažinimo link, tačiau jau nuo šių mokslo metų pradžios didžiuojamės būdami Tarptautinio Bakalaureato (TB, angl. The International Baccalaureate) organizacijos, apimančios daugiau kaip 2580 mokyklų 134 pasaulio šalyse, dalimi.

Daugeliui smalsu, kas gi tas Tarptautinis Bakalaureatas. Kuo gi jis pranašesnis už nacionalinę šalies ugdymo programą? Tarptautinio Bakalaureato programos esmė – visuminis jauno žmogaus puoselėjimas, apimantis akademinį, socialinį, emocinį, fizinį bei kultūrinį tobulėjimą. TB kandidatas pasirenka programą, sudarytą iš šešių mokomųjų dalykų, orientuotų į jo individualius ateities lūkesčius.

Programa siūlo ne tik pažinimo teorijos kursus, bet ir visuomenei naudingą veiklą, kuria skatinama užsiimti kiekvieną savaitę. Visos pamokos vyksta anglų kalba, o po dvejų akademinių metų įgyjamą tarptautinį diplomą pripažįsta prestižiškiausi pasaulio universitetai. Tai atveria duris, kurios daugeliui Lietuvos jaunuolių dažnai būna užtrenktos.

Visa tai skamba išties puikiai, tačiau programai įgaunant pagreitį tampa aišku, jog koja kojon su neribotomis rytojaus galimybėmis žengia sunkus darbas šiandien. Pirmieji Bakalaureato metai mūsų mokykloje kelia iššūkių tiek mokytojams, kurie turi prisitaikyti prie kitokios dėstomosios disciplinos programos, tiek ir mokiniams, iš kurių įtemptas grafikas bei nauja mokymosi koncepcija pareikalauja daug laiko bei pastangų. Ir vis dėlto tvirtai tikiu, jog kilnus tikslas pateisina priemones, o geresnės vietos įvairiapusiškos asmenybės tobulėjimui už Tarptautinio Bakalaureato programą negaliu įsivaizduoti.

Ieva Žvinakytė, III TB klasė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
© Kauno jėzuitų gimnazija, 2013