2013 m. lapkričio 26 d., antradienis

Užsibrėžtas tikslas: sporto salė bus!

Komentarų nėra:
 

Kauno jėzuitų gimnazija – viena moderniausių ugdymo įstaigų Lietuvoje, lenkianti kitas šalies mokyklas ne tik šiuolaikinių technologijų gausa, bet ir mokymo kokybe. Vienas vienintelis trūkumas – sporto salė.

Ne paslaptis, jog dabartinė sporto–aktų salė nedidelė, ankšta ir nebeatitinka šiuolaikinėms mokykloms keliamų reikalavimų. Nepaisant to, joje vis dar sportuoja didžioji dalis mokinių. Siekdama pagerinti sąlygas, gimnazijos vadovybė rengiasi dar vienam grandioziniam projektui – daugiafunkcės salės statybai.

Be abejo, tai – brangus ir sudėtingas projektas. Tačiau pirmasis žingsnis jau žengtas: 2012 m. rugsėjo mėn. buvo suorganizuotas konkursas dėl Santakos ir Daugirdo sklypo detaliojo plano bei daugiafunkcės sporto salės projekto parengimo. Geriausią (mažiausią) kainą pasiūlė ir reikiamus duomenis pateikė architektų biuras „G. Natkevičius ir partneriai“. Įdomu, jog ši įmonė vadovavo ir mokomojo korpuso priestato statybai.

Detalaus plano parengimas gimnazijai atsieis apie 29 tūkst. Lt., o galutinio techninio projekto preliminari kaina viršija 180 tūkst. Lt. Žemės sklype išlikę senoviniai rūsiai griežtai saugomi Kultūros paveldo departamento, tad norint juos sutvarkyti ir pritaikyti gimnazijos reikmėms, teks atlikti ne tik archeologinius tyrimus, bet ir specialius konservavimo bei išsaugojimo darbus. Tai gali papildomai kainuoti iki 2 mln. Lt.

Šiuo metu vyksta priešprojektinių pasiūlymų derinimas jau minėtame Kultūros paveldo departamente. Vėliau pagal šiuos suderinimus bus parengtas ir galutinis projektas. Tikslios sporto salės statybos darbų sąmatos dar nėra aiškios, tačiau apytiksliais skaičiavimais gali siekti apie 15 mln. litų. Dalį pinigų planuojama gauti iš 2014-2020 m. Europos struktūrinių fondų. Nepasisekus, projekto įgyvendinimas užsitęs, tačiau jis yra gyvybiškai svarbus gimnazijai, tad žadama imtis visų priemonių, kad naujasis statinys duris atvertų iki 2020-ųjų.

Austėja Armonaitė, IV a kl.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
© Kauno jėzuitų gimnazija, 2013