2013 m. gruodžio 20 d., penktadienis

Bendruomenės diena tampa tradicija (atnaujinta)

Komentarų nėra:
 

Kauno jėzuitų gimnazijoje gruodžio 20-ąją buvo minima Bendruomenės diena. Gražia tradicija tampantis renginys prieš didžiąsias metų šventes dar kartą priminė, kokie svarbūs esame vieni kitiems, skatindami mylėti ir daryti gerus darbus.

Šiemet Bendruomenės dienos organizatoriai kėlė klausimus, kuriuos ne visada lengva atsakyti. Kaip atsiranda bendruomenė? Ar mes tikrai galime ja būti? Kokia ji yra ir kokia dalimi esame mes – jos nariai? „Mąstydami apie gimnazijos tikslus, ieškome pavyzdžių ir sąsajų religinėse ir kultūrinėse bendruomenėse“, – aiškino viena renginio iniciatorių pavaduotoja Audronė Remeikienė.

Šventės metu moksleiviai dalyvavo skirtingoje pažintinėje bei kultūrinėje veikloje. Jauniausiems buvo numatyti susitikimai su vienuoliais, kunigais ir kitais garbingais svečiais, aštuntokai dalyvavo filmo „Aš esu Deividas“ peržiūroje, I – II klasių mokiniai stebėjo režisieriaus Arvydo Lebeliūno monodramą „Tikiu visa apimančia Tavo meile“, pastatytą pagal Aldyth Morris pjesę „Damien“. Trečios klasės gimnazistams buvo suorganizuotas susitikimas su Jaunimo centro darbuotojais, o abiturientams – ekskursija į Maironio muziejų.

Anot moksleivių, renginys „dar labiau sustiprino mokyklos bendruomeniškumo jausmą – juk ji kuriama kaip šeima, kaip visuomenei atviras kultūros židinys“. Organizatoriai neabejoja renginio sėkme ir tiki, kad po jo kiekvienas bendruomenės narys suprato, ką išties reiškia būti reikalingam.

Paulius Mockevičius
Ievos Milašiūtės nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
© Kauno jėzuitų gimnazija, 2013