2014 m. sausio 26 d., sekmadienis

Išrinkti metų kilniausieji

Komentarų nėra:
 
Ką kilnumas reiškia A. Krygeriui, A. Gudaičiui ir J. Mickui? „Metų kilniausiųjų“ rinkimų nominantai teigė, jog malonu būti pripažintiems, tačiau jie dirba ne dėl apdovanojimų.


Didžiųjų švenčių išvakarėse Mokinių parlamento iniciatyva surengtų „Metų kilniausiųjų“ apdovanojimų metu buvo pagerbti labiausiai gimnazijai nusipelnę jos bendruomenės nariai. Tradiciškai paskelbtos keturios nominacijos (kilniausio mokytojo, kilniausio moksleivio, kilniausio bendruomenės nario bei kilniausio administracijos darbuotojo), už kurias visą svaitę balsavo KJG moksleiviai.


Kilniausio mokytojo titulą trečius metus iš eilės pelnė Arūnas Krygeris. „Man tai buvo staigmena“, – atviravo mokytojas, apdovanotas už atsidavimą, meilę darbui bei neįkainojamą indėlį į gimnaziją. Ką A. Krygeriui reiškia kilnumas? – „Visuomet būti šalia nesuprasto, neišklausyto, atstumto ar nuskriausto žmogaus. Kilnumas – tai pagalba, įsiklausymas ir abipusio pasitikėjimo išlaikymas“. „Būk mylintis, kantrus ir nuoširdus“, – siūlo A. Krygeris. – „Žinoma, tai nėra lengva. Mokykla suėda labai daug energijos, bet kai atsigausi po visokių stresų ir rūpesčių, pamatysi, kad dar daugiau energijos ir džiaugsmo pasiėmei. Linkiu visiems mylėti, suprasti, išklausyti vienas kitą. Ištiesti pagalbos ranką [artimajam] sunkiu [jo] gyvenimo momentu. Tuomet visi būsime kilnūs, tvirti ir laimingi“.


Kilniausiu bendruomenės nariu paskelbtas kapelionas tėvas Aldonas Gudaitis SJ. Jo įsitikinimu, moksleiviai šią nominaciją skyrė ne tiek jam pačiam, kiek kapeliono pareigybei: „Vertybės ir kelionė tikėjimo keliu – šie du dalykai mokiniams, matyt, labai svarbūs, kad juos prisimena ir renkasi kapelioną“. Kilnumas A. Gudaičiui reiškia nuolankumą, tarnystę, sekimą Jėzaus Kristaus pavyzdžiu: „Kilnumas – tai nuolankiai tarnauti kitiems, pačiam nesiafišuojant. Juk darant gera kitam, gera ir pačiam sau“. Kapelionas dėkoja geranoriškiems mokytojams bei mokiniams. Tokia gerų žmonių gausa, anot jo, yra tikra palaima.

Abiturientas Justinas Mickus didžiuojasi kilniausio mokinio nominacija. Viename prestižiškiausių JAV universitetų vietą užsitikrinęs dvyliktokas pagerbtas už aktyvią veiklą ir neišsenkantį kūrybiškumą organizuojant įvairius projektus, ne tik praturtinančius mokyklos gyvenimą, bet ir garsinančius KJG vardą Lietuvoje bei už jos ribų. „Nemanau, kad esu vertas, nes ne taip suvokiu kilnumą – aš tik dariau tai, kas man patinka. Bet buvo smagu“, – sakė J. Mickus. Tiesa, pats apdovanojimas jam nebuvo staigmena: „Kadangi aktyviai dalyvauju Mokinių parlamento veikloje, iš anksto žinojau, kad laimėsiu“.

Modesta Viskontė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
© Kauno jėzuitų gimnazija, 2013