2014 m. sausio 26 d., sekmadienis

Ką, po galais, veikia Mokinių Parlamentas?!

Komentarų nėra:
 
Ne, tai ne slapta organizacija, tikrai ne išrinktųjų susirinkimas ar būsimų seimo narių grupelė. Mokinių Parlamentas (visiems geriau žinomas tiesiog kaip MP) yra iniciatyvių gimnazistų atstovybė mūsų mokykloje, kuriai vadovauja mokyklos prezidentas, renkamas gimnazistų balsavimu.

 Retas mokinys žino, jog MP sudaro net 4 komitetai, kurie ne tik organizuoja renginius, bet ir padeda mokyklos administracijai, stengiasi atkreipti bendruomenės dėmesį į įvairias problemas, puoselėja mokyklos radiją, puošia mokyklą, organizuoja mainus ir t.t.

Paklausta, ką mano apie MP veiklą, viena gimnazistė atsakė: „Man patinka organizuojami renginiai, iš kurių labiausiai laukiu „Nakties mokykloje“. Taip pat džiaugiuosi vykdoma mainų programa“. Kitas užkalbintas mokleivis netuščiažodžiavo ir į klausimą, ką veikia MP, atsakė tiesiai šviesiai: „Organizuoja renginius, puošia mokyklą“.  Tuo tarpu to paties klausimo paklaustas pirmokas sutriko: „Hm... Jokių veiklų nemačiau, nepastebėjau. Tikriausiai todėl, kad manęs tai nedomina“.

Nė vienas mokinys, su kuriuo teko bendrauti, neatkreipė dėmesio į tai, jog po ilgosios pertraukos vėl veikia mokyklos radijas, kuriuo yra perduodama informacija apie naujausius renginius bei skaitoma rytinė malda. Retas prisiminė ir labdaros akcijas, pavyzdžiui, senų knygų ir žaislų rinkimą vaikų namams.

Džiugu, kad MP yra žinomas dėl savo renginių bei mainų, tačiau norėtųsi, jog MP labiau įsitrauktų į kasdienį mokinių gyvenimą mokykloje, ypač ilgųjų pertraukų metu, organizuotų daugiau nedidelių renginių, kurie padėtų gimnazistams labiau vertinti mokyklos bendruomenę bei neleistų nuobodžiauti kuo didesniam skaičiui moksleivių.

Tikiuosi, jog visų taip laukiamas bene didžiausias metų renginys – „Naktis mokykloje“ – pateisins gimnazistų lūkesčius, paliks neišdildomą įspūdį kiekvienam dalyvavusiam ir suartins kiekvieną moksleivį. O kas tai geriau padaro, jei ne bendri prisiminimai? Susitiksim naktį!


P.S. Nepamiršk „sekti“ MP veiklos feisbuke, paieškos laukelyje suvedęs „KJG Mokinių Parlamentas“.

Gytė Radvilaitė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
© Kauno jėzuitų gimnazija, 2013