2014 m. sausio 26 d., sekmadienis

Matematika ir vokiečių kalba? Kodėl gi ne!

Komentarų nėra:
 

Mūsų gimnazija tapo viena iš dviejų Lietuvos mokyklų, gavusių puikią dovaną iš Vilniaus Goethe‘s instituto: sausio 15 dieną gimnazijoje viešėjo Joachim Hecker, inžinierius, žurnalistas, knygų autorius ir parodos „Matematika gyvai“ („Mathematik ist kein Hexenwerk“) kuratorius. Ši paroda gimė Vilniaus Goethe‘s institutui bendradarbiaujant su pirmuoju pasaulyje interaktyviu muziejumi „Mathematikum“ Vokietijoje, Gieseno mieste. Lietuvoje ji veikia Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre Vilniuje nuo sausio 14 iki vasario 5 dienos ir jau sulaukė didžiulio susidomėjimo. Parodoje demonstruojama daug ypač įdomių eksperimentų iš muziejaus ekspozicijos, susidedančios iš daugiau nei 160 eksponatų, kuriuos galima išbandyti bei išspręsti.

Į mūsų gimnaziją p. Joachim Hecker atvežė parodą lydintį renginį – matematikos šou „Matematika – tai joks stebuklas“. Laimė būti šio šou žiūrovais ir aktyviais dalyviais nusišypsojo 5b klasės mokiniams: sąlyga sulaukti tokio nekasdienio renginio savoje mokykloje buvo vokiečių kalbos mokymasis 5 – 6 klasėse. Ir nors šią sąlygą atitiko dar dvi klasės, 5b klasės vokiečių kalbos pamokos laikas labiausiai derėjo prie svečio dienotvarkės.

45 pamokai skirtos minutės pralėkė net nespėjus jų pajusti. Mokiniai, matematikos ir vokiečių kalbos mokytojos su nuostaba ir didžiausiu susidomėjimu stebėjo svečio rodomus triukus, eksperimentus, klausėsi jų paaiškinimų ir viską išbandė patys: mesdami kauliukus susipažino su tikimybių teorija, įsitikino, jog matematika skani, praktiškai išskaičiuodami, kiek kartų reikia sulaužyti šokolado plytelę, kad visi gabaliukai būtų vienodo dydžio. Penktokai netgi galėjo stebėti, kaip iš 3D jogurto indelio matematikos „burtininkas“ padarė 2D plokštelę ir kaip tuo metu keitėsi ant puodelio užrašytas žodis ir nupieštas piešinys! Beje, kartu buvo ir vertėja, kuri viską vertė į lietuvių kalbą, bet vaikai įrodė, kad vokiečių kalbos pamokose ne veltui leido laiką ir neturi problemų vokiškame skaičių pasaulyje. Už tokią puikią matematikos – vokiečių kalbos pamoką penktokai nepamiršo padėkoti vokiškai. Tuo tarpu ir p. Joachim Hecker, ir Vilniaus Goethe‘s instituto kalbos skyriaus vadovė p. Nijolia Buinovskaja džiaugėsi mūsų gimnazijos penktokų smalsumu, nuovokumu, aktyviu dalyvavimu ir iš susidomėjimo spindinčiomis akimis. Taigi, matematika gali būti be galo įdomi ir netgi derėti su vokiečių kalba!

Vokiečių kalbos mokytoja Lina Milkintienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
© Kauno jėzuitų gimnazija, 2013